Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.
Pompele de caldura geotermale

Cum obtine o pompa de caldura geotermala caldura de la sol? Pompa de caldura utilizeaza o bucla de agent frigorific aspirat printr-un ciclu de refrigerare comprimata a vaporilor, deplasand caldura fie inauntru fie afara. Sursa de caldura este de fapt mult mai stabila si continua decat caldura bazata pe aer, care tinde sa fie mai puțin controlabila. Un alt beneficiu al pompelor de caldura geotermale este ca pot fi folosite si pentru a scoate caldura din case, atunci cand afara este cald. Aceste pompe sunt mai prietenoase din punct de vedere economic, reducand poluarea, consumul de electricitate si contributia la incalzirea globala.

 


Care sunt diferitele tipuri de pompe geotermale de caldura? Pana acum, principalele tipuri de pompe geotermale sunt: cele cu transfer de caldura la sol, transfer de caldura direct, cu bucla inchisa, verticale, orizontale, cu bucla deschisa si in cele din urma cele de tip coloana.


o Transfer de caldura la sol – Acest tip de pompa foloseste curentii de aer cald din sol si ii transfera in casa dumneavoastra. Daca planuiti sa achizionati un astfel de model de pompa, trebuie sa aveti un transformator de caldura care sa fie pozitionat fie pe sol, fie in preajma apelor subterane pentru a functiona corespunzator.


o Transfer de caldura direct – In loc sa foloseasca un agent frigorific circulant, pompa geotermala cu transfer direct functioneaza folosind un singur agent frigorific de tip bucla, care se afla in contact direct cu solul.


o Bucla inchisa – Acest sistem foloseste 2 bucle in pamant si o bucla ce se afla in camera in care este depozitata pompa. Aceasta din urma face transferul de caldura cu bucla ce foloseste curentii de aer cald din sol. Sistemul cu bucla inchisa foloseste tevi mai lungi si mai mari pentru o mai buna functionare. De asemenea, mai are o bucla situata intre cea frigorifica si cea cu apa, pompand aer in ambele.


Pompele cu bucla inchisa sunt si ele de doua feluri si anume orizontale si verticale. Diferenta dintre ele fiind dispunerea tevilor, fie in pozitie orizontala, fie verticala.


o Bucla deschisa – O astfel de pompa este cea care isi trage apa dintr-o sursa externa, o stocheaza in agentul frigorific principal, acolo unde se extrage caldura din apa, iar apa este trimisa inapoi catre sursa externa.


o Pompa de tip coloana – O pompa de caldura de tip coloana se aseamana foarte mult cu cea de tip bucla deschisa, cu exceptia faptului ca isi extrage apa din fantani sau puturi foarte adanci si o incalzeste in agentul frigorific principal, iar apoi apa este restituita in fantana


Cum functioneaza o pompa geotermala de caldura in cladiri foarte mari?
O pompa geotermala de caldura functioneaza in mod diferit, contand foarte mult tipul de pompa si nevoile utilizatorului. Spre exemplu, o pompa de caldura produce mai multa energie decat consuma, fapt ce o face sa fie cu pana la 200% mai eficienta decat aparatele electrice obisnuite.


Care este impactul pe care o astfel de pompa de caldura il are asupra mediului inconjurator?
Impactul este unul pozitiv, producand mult mai putine gaze cu efect de sera si este construita astfel incat sa fie biodegradabila si non toxica. Are totusi si o parte negativa: agentul frigorific folosit este raspunzator de subtierea stratului de ozon. Acest agent se numeste “chlorodiflouromethane” si este inofensiv cand este folosit corespunzator, dar scurgerile pot duce la subtierea stratului de ozon. Pe viitor, pompele de caldura vor fi fabricate astfel incat sa se minimizeze aceste scurgeri, iar produsul sa fie msi sigur din punct de vedere al poluarii mediului inconjurator.

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare