Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.
Mituri despre pompele de caldura si sistemele de incalzire economice

Sisteme incalzire economiceImaginati-va o casa in care temperatura este intotdeauna confortabila, chiar daca sistemul de incalzire nu este la vedere. Acest sistem functioneaza excelent si nu are nevoie de intretinere sau cunostinte din partea proprietarilor.

Incalzirea si racirea geotermala face ca aceasta viziune sa devina o realitate. Pompele de caldura geotermale aduc o cladire in armonie cu pamantul de sub, profitand de temperaturile subterane pentru a asigura incalzirea in timpul iernii si racirea in timpul verii.

Cum functioneaza aceste sisteme de incalzire economice?

Temperaturile din aer fluctueaza in acelasi timp cu schimbarea anotimpurilor, insa temperaturile subterane nu se schimba in mod dramatic, datorita proprietatilor izolatoare ale pamantului. Incepand cu 1,5 – 2 metri sub pamant temperaturile raman relativ constante pe tot parcursul anului. Un sistem geotermal, care de obicei este format dintr-o unitate de manipulare interioara si un sistem ingropat, de conducte, capitalizeaza aceste temperaturi constante pentru a furniza energie.

 

Spre deosebire de sistemele de incalzire si racire obisnuite, pompele de caldura geotermale, adica aceste sisteme incalzire economice, nu ard combustibili fosili pentru a genera caldura; ele pur si simplu transfera caldura catre si din pamant. Este folosita doar energia electrica pentru a opera ventilatorul, compresorul si pompa unitatii.

Sistemele geotermale necesita putina intretinere. Atunci cand sunt instalate in mod corespunzator, lucru care este critic, bucla ingropata poate rezista pentru generatii. Unitatea interioara formata din ventilator, compresor si pompa, fiind in interior, este protejata de conditiile meteorologice aspre, astfel incat si acestea rezista multi ani. De obicei, verificarile periodice, schimbarea filtrelor si curatarea bobinelor sunt singurele lucrari de intretinere necesare.

Asadar, in continuare va prezentam cateva mituri ce apar despre pompele de caldura geotermale:

1. Mit: Sistemele geotermale nu sunt considerate o tehnologie ce foloseste surse regenerabile, deoarece consuma energie electrica.

Adevar: Sistemele de incalzire economice geotermale folosesc doar o singura unitate de energie electrica pentru a putea circula apa.

2. Mit: Panourile fotovoltaice si energia eoliana sunt tehnologii regenerabile mai bune in comparatie cu pompele de caldura.

Realitate: Pompele de caldura geotermale sunt mult mai economice in privinta consumului de curent electric daca comparam cu cat pot produce panourile fotovoltaice si energia eoliana in aceeasi perioada de functionare. Sunt si ele tehnologii foarte importante si de viitor, insa aceste pompe reprezinta de cele mai multe ori cel mai rentabil si eficient mod de a reduce impactul asupra mediului.

3. Mit: Pompele de caldura au nevoie de foarte mult spatiu pentru a plasa buclele de tevi in pamant.

Realitate: In functie de caracteristicile locatiei unde se monteaza, bucla poate fi ingropata si vertical, fiind astfel nevoie de o suprafata mica. Insa, totul se decide in functie de fiecare proiect in parte si de carcateristicile acestuia.

4. Mit: Pompele de caltura geotermale sunt zgomotoase.

Realitate: Sistemele sunt silentioase si, de asemenea, nu exista niciun echipament in exterior care ar putea deranja pe cineva.

5. Mit: Sistemele geotermale in cele din urma ajung sa se "uzeze".

Realitate: Sistemul de conducte din pamant poate dura generatii intregi. Echipamentul de schimb termic dureaza de obicei multi ani sau chiar decenii, deoarece este protejat fiind plasat in interior. In momentul in care ar fi necesara inlocuirea lui, cheltuielile sunt mai mici deoarece nu este nevoie de conceperea unui sistem geotermal complet.

6. Mit: Pompele geotermale functioneaza numai in regim de incalzire.

Realitate: Aceste sisteme de incalzire economice functioneaza si pe partea de racire la fel de eficient. De asemenea ele pot fi proiectate sa permita si o sursa de incalzire / racire de rezerva in cazul in care se doreste acest lucru.

7. Mit: Sistemele geotermale nu pot incalzi apa, o piscina si casa in acelasi timp.

Realitate: Sistemele pot fi proiectate sa realizeze mai multe sarcini simultan, totul depinde de necesitati si de puterea necesara pentru acest lucru.

8. Mit: Sistemele geotermale folosesc foarte multa apa.

Realitate: Energia geotermala nu consuma de fapt deloc apa. Atunci cand este folosit un strat acvifer pentru a face schimb de caldura cu pamantul, toata apa este returnata in acelasi strat acvifer. In trecut existau pompe care iroseau apa dupa trecerea peste schimbatorul de caldura, dar acest lucru nu mai este valabil pentru pompele noi.

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare