Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.
Beneficiile pompelor de caldura cu sursa din sol

Importanta tot mai mare a pompelor de caldura sol

O pompa de caldura cu sursa din sol se dovedeste a fi unul dintre cele mai durabile si mai eficiente sisteme de incalzire / racire disponibile in acest moment pe piata. Avand in vedere capacitatea sa de a furniza o gama diferita de servicii, cum ar fi generarea de caldura, apa calda, nivelurile adecvate de umiditate si racire, o pompa de caldura sol are potentialul de a deveni sistemul de incalzire ales pentru multi consumatori viitori. Preturile pompelor de caldura sol scad treptat de la an la an, datorita imbunatatirilor tehnice succesive, ceea ce il face mai atragator pentru clientii noi.

 

Ce este o pompa de caldura cu sursa din sol?

O pompa de caldura cu sursa din sol, cunoscuta si ca o pompa geotermala, este un dispozitiv de incalzire / racire conceput pentru a transfera caldura in sau de la straturile superioare ale solului. Printr-o retea de tevi instalate subteran la o adancime de 10 pana la 150 de metri, caldura absorbita de scoarta terestra este transportata de la sursa subterana pana la zona desemnata si eliberata sub forma de caldura.

Rata de eficienta a unei pompe de caldura geotermale

O modalitate de a evalua eficienta energetica a unei pompe de caldura geotermale in ceea ce priveste capacitatea de incalzire pe care o poate oferi este facand referire la factorul de conversie a caldurii, care reprezinta raportul dintre cantitatea de caldura in kW, care este generata de pompa si costurile asociate cu functionarea pompei. In mod atipic, acest coeficient variaza de la 3 la 5. In termeni mai uzuali, aceasta ar implica faptul ca pentru fiecare kW de energie electrica consumata, pompa produse intre 3 si 5 kW de energie termica.

Aceasta varloare difera de la o pompa la alta datorita variatiilor persistente ale conditiilor de functionare si datorita diferentelor de proiectare. Cu toate acestea, performanta generala a unei pompe de caldura nu este afectata de aspectele mentionate mai sus, ceea ce indica faptul ca rata de eficienta a unei pompe de caldura geotermale creste odata ce diferenta dintre sursa de caldura si temperatura pompei de caldura scade. Prin urmare, o pompa geotermala se va dovedi a fi o solutie perfecta pentru sistemele de incalzire care nu necesita temperaturi ridicate pentru producerea caldurii, ceea ce o face potrivita pentru incalzirea in pardoseala.

Beneficiile unei pompe de caldura geotermale

Unul dintre principalele avantaje ale pompelor de caldura geotermale este consumul redus de energie, consumand cu 20% - 50% mai putina energie decat sistemele conventionale de incalzire sau racire. Pentru a extrage trei unitati de caldura din sol, o pompa de caldura geotermala utilizeaza de obicei o unitate de energie electrica. Ceea ce inseamna ca fiecare kW de energie electrica este transformat in incalzire de 3 pana la 5 kW sau intre 2 si 3 kW de energie de racire.

Conform studiilor efectuate pana in prezent, s-a constatat ca pompele de caldura geotermale contribuie in mod pozitiv la reducerea consumului de energie cu 44% in comparatie cu pompele de caldura cu sursa de aer si cu 62% in comparatie cu sistemele de aer conditionat traditionale. Astfel, rata de eficienta energetica pe care o pompa de caldura geotermala este capabila sa o livreze variaza de la 300% la 500%. Pompele de caldura geotermale pot fi utilizate si pentru imbunatatirea umiditatii la domiciliu, ceea ce le face foarte eficiente in regiunile climatice umede.

Functionarea unei astfel de pompe, precum si puterea termica a acesteia nu depind de conditiile meteorologice exterioare, ci de temperatura solului care ramane constanta pe tot parcursul anului. In acelasi timp, temperatura straturilor superioare ale solului nu este afectata de prezenta pompelor de foraj in pamant, iar dupa instalarea acestora nu exista restrictii asupra utilizarii terenului in care au fost montate. De asemenea, deoarece pompa geotermala nu are vreo unitate exterioara, aceasta nu va strica integritatea peisajului.

In plus, o pompa geotermala ofera un grad echitabil de confor, deoarece nu este necesara ventilarea incaperii cazanului, este foarte silentioasa si permite doar fluctuatii mici ale nivelurilor de temperatura si umiditate, facand distributia caldurii mai egala si constanta. Sistemul de pompe geotermale este complet fiabil, in timp ce fiecare proces este controlat de unitatea centrala de comanda a sistemului nu necesita aptitudini tehnice speciale sau cunostinte specifice pentru a o gestiona. Functioneaza intr-un mod cu bucla inchisa, ceea ce implica un consum redus de energie electrica si, prin urmare, costuri operationale mai mici. Toate acestea, luate impreuna, fac o pompa de caldura geotermala usor de manevrat si mentine costurile de intretinere in jos.

Pompele de caldura geotermale pot fi asamblate in diferite configuratii, care pot gazdui diverse structuri de constructie, fie ca este o casa noua sau veche. In plus, o pompa de caldura geotermala ocupa mai putin spatiu decat sistemele de incalzire conventionale, oferind in acelasi timp un control mai mare asupra zonei de incalzire, permitand ajustarea individuala a temperaturii in diferite parti ale casei.

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare