Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.

Pompe de caldura geotermale pentru racire si incalzire sol-sursa tip apa-apa Model TCSN- Capacitati de la 450 KW la 3600 KW

Descriere

Pompa de căldură sol-sursă este un sistem de conditionare si climatizare a aerului extrem de eficient, cu consum redus de energie, care răceşte sau încălzeşte prin utilizarea unei surse geotermale cum ar fi solul, apa subterană sau apa de suprafaţă. Suprafaţa solului este un colector enorm de energie solară care captează 47% din energia totală care ajunge pe pământ. Această valoare este de 500 de ori mai mare decât consumul anual de energie al unui om.

Temperatura sursei de energie in sol este relativ stabilă pe durata întregului an; este mai ridicată decât temperatura ambientală iarna şi mai scăzută decât temperatura ambientală vara, iar această caracteristică face ca eficienţa sa energetică să fie mult mai mare decât cea a unui sistem tradiţional. Cu un consum mic de electricitate, pompa de căldură geotermala sol-sursă transformă energia termică cu temperatură scăzută în energie termică cu temperatură ridicată. Mai exact, primeşte căldură din sol şi îşi măreşte temperatura pentru a furniza căldură spaţiilor interioare iarna, şi ia căldura din spaţiile interioare şi o eliberează în sol vara. Pompa de căldură geotermală are de regulă o capacitate de răcire sau de încălzire de 5KW la 1KW de energie electrică consumata.În comparaţie cu un sistem de tip boiler (electric sau pe bază de combustibil lichid sau solid), pompa de căldură sol-sursă economiseşte 2/3 electricitate sau 1/2 combustibil; coeficientul de performanta COP are valori cuprinse între 4,8 şi 5,5. Este cu 40% mai eficientă decât pompa de căldură aer apă, iar cheltuielile de exploatare se ridică la 50 până la 60% din valoarea cheltuielilor de exploatare specifice unui aparat de aer condiţionat obişnuit.

 

Specificatii tehnice


 

Note
1. Cooling: Cooled water entering/leaving temperature 12/7℃
Cooling water entering/leaving temperature 18/29℃
2. Heating: Cooled water entering/leaving 15/7℃, heating water entering/leaving 40/45℃.
3. Heat recovery is an optional device, entering water 40℃, leaving water 45℃.
4. The data above is subject to change without prior notice.

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare