Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.

Sectiunea de instalare pentru TAH si TAQ

Descriere

Instrucţiuni de instalare

Luaţi manualul de utilizare şi lista cu componente înainte de a începe instalarea. Verificaţi modelul produsului şi componentele, precum şi carcasa. Deschideţi uşa de acces şi rotiţi ventilatoarele manual. Dacă auziţi vreun zgomot de coliziune, remediaţi problema imediat. 
Unitatea de tratare a aerului trebuie fixată orizontal pe suport, care poate fi fabricat din beton sau din oţel şi trebuie să fie drept; acesta trebuie poziţionat 160 de mm mai sus faţă de sol. Trebuie să existe un canal şi un jgheab de scurgere în apropierea suportului pentru a elimina apa condensată sau apa murdară atunci când se curăţă unitatea. Asiguraţi-vă că lăsaţi suficient spaţiu pentru a putea efectua operaţiile de întreţinere.

Schimbătorul de căldură foloseşte un sistem de tip up-in şi down-out (racordul de intrare a apei în partea inferioară şi racordul de ieşire a apei în partea superioară). Conducta are nevoie de un suport separat. Nu îl lăsaţi să suporte greutatea unităţii. Trebuie instalat un ventil de închidere pe conductele de intrare şi de ieşire a apei pentru a ajusta debitul apei sau a o opri atunci când se efectuează operaţii de întreţinere. Conducta de intrare a apei trebuie echipată cu un filtru pentru eliminarea diverselor particule; trebuie instalate, de asemenea, o supapă de aerisire în cel mai înalt punct al sistemului şi o supapă de evacuare a apei în cel mai jos punct. Cel mai jos punct este conducta de scurgere pentru condens, care ar trebui racordată la o conductă de tip U înainte de a ajunge la canalul de scurgere, din cauza factorului de presiune negativă (a vedea diagrama referitoare la etanşarea apei).

Trebuie să existe o conexiune flexibilă între conducte şi unitate, iar conducta trebuie să aibă propriul său suport. Acesta nu trebuie să suporte întreaga greutate a unităţii.

Verificaţi dacă alimentarea cu energie corespunde specificaţiilor înainte de a porni unitatea şi verificaţi direcţia de rotire a motorului ventilatorului după funcţionarea de probă. Dacă acesta se roteşte în direcţie inversă, opriţi maşina şi schimbaţi faza.

Între motorul ventilatorului şi alimentarea cu energie a acestuia trebuie să existe dispozitive de protecţie. Carcasa trebuie să aibă împământare, iar atunci când consumul de putere al motorului ventilatorului este mai mare de 15Kw, se recomandă să se folosească pornirea cu tensiune redusă. Protecţiile împotriva întreruperii unei faze şi a suprasarcinii trebuie incluse în regulatorul de putere care urmează să fie pus la dispoziţie de utilizator.

Se recomandă să se lase suficient spaţiu la uşa de acces şi pe laterală pentru a putea trage filtrul.

Instrucţiuni de funcţionare

Se recomandă verificarea ventilelor manuale şi cu motor pentru a vedea dacă sunt fiabile sau nu înainte de operare.

Verificaţi dacă şuruburile fiecărei componente sunt strânse bine sau nu, dacă cureaua este strânsă în mod corespunzător sau nu, dacă rotorul se învârte normal şi dacă este stabil sau nu.

Verificaţi dacă toate ventilele sistemului de conducte sunt în stare optimă de funcţionare sau nu, dacă sistemul de conducte de apă este în stare optimă sau nu, dacă sistemul electric este în stare optimă sau nu şi asiguraţi-vă că nu există nicio eroare pe fiecare element sau cablu din panoul de comandă.

Evacuaţi aerul din unitate şi din sistem înainte de a începe operarea.

Se recomandă curăţarea şi înlocuirea filtrului la intervale regulate.

Adăugaţi lubrifiant la motorul ventilatorului şi în punctul de lubrifiere a motorului, în conformitate cu condiţiile de mediu şi de lucru.

Un operator responsabil cu întreţinerea va avea obligaţia de a efectua inspecţii regulate pentru a verifica modul în care funcţionează aparatul şi a corecta eventualele defecte.

Se recomandă să se verifice dacă sistemele de aer şi de apă sunt etanşe şi izolate bine pentru a evita pierderea de energie.

Conexiunea flexibilă trebuie reparată sau înlocuită dacă este deteriorată sau dacă nu mai poate fi utilizată din cauza factorului de îmbătrânire.

Motorul ventilatorului trebuie pornit după trecerea a 5-10 minute de la conectarea sursei de încălzire în zone foarte reci pe timpul iernii pentru a evita blocajele de gheaţă din radiator şi pentru a păstra o anumită cantitate de apă fierbinte care să circule în bobină cu scopul de a evita apariţia ruginii şi a îngheţului atunci când maşina este oprită.

Instrucţiuni de întreţinere

Evacuaţi apa în întregime şi scoateţi toată apa din bobină cu aer comprimat pentru a evita daunele care pot fi cauzate de îngheţ pe timpul iernii, când maşina nu este în funcţiune. Umpleţi bobina cu apă pe timpul verii, când aceasta nu este utilizată, pentru a preveni ruginirea. Pe timpul iernii apa din bobină trebuie evacuată în totalitate pentru a preveni daunele cauzate de îngheţ. Închideţi amortizorul cu aer proaspăt, evacuaţi apa din interiorul radiatorului şi înlocuiţi lubrifiantul atunci când unitatea este inactivă perioade îndelungate. Apa din interiorul sistemului trebuie să fie curată. Se recomandă utilizarea apei dematerializate.

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare