Grupul nostru de firme are acum posibilitatea sa va ofere si servicii de proiectare pentru instalatii de stingere a incendiului, de desfumare si de: semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu. De asemenea va mai poate oferi servicii de instalare, intretinere a instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor, precum si instalare si intretinere a instalatiilor de desfumare.
De ce noi?
Conferinta Romtherm 2013

Compania noastra este parte a grupului LIFTCON si a aparut din dorinta de a putea oferii pe piata din Romania, aplicatii foarte competitive ale unor tehnologii din domeniul incalzirii si racirii.

Principiul de functionare al pompelor de caldura geotermale este unul simplu dar de maxima eficienta, astfel ca la 1Kw de energie electrica consumat, se pot obtine 5 Kw de energie termica( incalzire sau racire).
Asadar, costurile de exploatare sunt cele mai reduse posibil, fiind necesar pentru functionarea sistemului de incalzire si racire doar energia electrica.Sistemele de incalzire/ racire conventionale precum aparatele de aer conditionat chiar si invertoarele au un coeficient de productivitate de maxim 3,5(la 1 Kw de energie electrica consumat, se pot obtine pana la 3,5 Kw de energie termica).  

Ciclul de răcire este practic inversarea ciclului de încălzire.Direcţia de curgere a agentului frigorific este schimbata de către supapa de mers înapoi.Agentul frigorific preia caldura din aerul din casă şi-l transferă în mod direct, în sistemele de DX, a apelor subterane sau in amestecul de antigel.Caldura este apoi pompata în afara, intr-un put de retur (în sistem deschis), sau în subteran conducte (într-un sistem în buclă închisă). O parte din acest exces de căldură poate fi folosit pentru preîncălzirea apei calde menajere.

O pompă de căldură sol-sursă foloseşte apa sau solul, atât ca surse de căldură în timpul iernii, cat si ca descarcare a caldurii scoase din spatiu pe timpul verii.Caldura este scoasa din pământ cu ajutorul unui lichid, cum ar fi apa sau o soluţie antigel; temperatura lichidului este ridicata de către pompa de căldură, iar căldura este transferată aerului din interior. În timpul lunilor de vară, procesul este invers: caldura este luata din aerul interior şi transferata in pământ de apă sau soluţia antigel. 

Pompele de caldura geotermale pot fi folosite rezidential si industrial, iar impactul ecologic este zero. Ele pot fi integrate cu sisteme de producere a energiei electrice( panouri solare, fotovoltaice sau eoliene) pentru a transforma spatiile in care se utilizeaza in zone independente energetic, cu costuri de exploatare zero.

 

Informaţii în completare

Home   |   Produse   |   De ce noi?   |   Certificate   |   Promotii   |   Contact

©Copyright 2015 Technocon.ro. Toate drepturile rezervate   |      PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Alte companii ale grupului nostru :Recon VRF geotermal

Parteneri : Usi de Garaj   Usi de garaj       MCA   Rulouri exterioare